Wilt u blijven genieten van uw tuin? Dan is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Tuinonderhoud vraagt kennis van zaken, tijd en speciaal gereedschap om de werkzaamheden goed uit te voeren. Dit hebben wij allemaal in huis. Wij ontzorgen u graag.

Het kan gaan om: 

  • Onkruid vrij maken;  
  • snoeien van hagen, vormbomen en vormstruiken tevens het begeleiden van de groei;
  • gras maaien, verticuteren, beluchten en/of bemesten van de grasmat;
  • opruimen en bladruimen in de tuin;
  • herstelwerkzaamheden aan bestratingen;
  • het aanpassen van, scheuren van vaste planten of vernieuwen van beplanting. 

Incidenteel of regelmatig onderhoud. Het snoeien van een enkele struik, voorjaars- en najaarsbeurten of een algehele opknapbeurt. Zowel kleine als grote klussen zijn welkom.

Dit geldt ook voor tuinen die wij niet zelf hebben aangelegd. Na het eerste contact komen we graag even kijken naar de stand van zaken. We bespreken dan uw wensen en de bijbehorende aanpak, voordat we aan de slag gaan.

Wij zijn voorstanders van om zo natuurlijk mogelijk de tuin te verzorgen. Dit houd in dat we zoveel mogelijk planten in de winter in tact laten voor een mooi winterbeeld. Ergste onkruiden verwijderen we maar het is belangrijk om zoveel mogelijk ander organisch materiaal in de tuin op de grond te laten. Organisch materiaal zorgt ervoor dat de grond vochtig blijft en minder snel dichtslaat door regen of bewatering.

Dit organisch materiaal wordt door het bodemleven naar beneden getrokken verkleind en door micro-organisme verder tot humus omgezet. Humus is het deel wat voeding bindt (net als kleideeltjes) en weer afgeeft aan de beplanting, een onmisbaar deel van een goede gezonde bodem waarin uw planten groeien.

Wij werken adviserend door heel Nederland, maar uitvoerend voornamelijk in Noord-Holland:  Haarlem, Overveen, Bloemendaal, Aerdenhout, Heemstede, Bennebroek, Lisse, Hillegom, Bentveld, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Zandvoort, Velsen, Spaarndam, Haarlemmerliede, Haarlemmermeer, Halfweg-Zwanenburg, Hoofddorp, Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Heiloo en Bergen