Peterse Tuintechniek staat voor duurzame en goede kwaliteit, wij vinden dat producten in de tuin robuust moeten zijn, goede prijs kwaliteit verhouding en lang mee moeten gaan.

Hierbij houden wij rekening met de te gebruiken materialen, soorten hout en de diktes hiervan. Uiteraard respecteren wij ook de wensen van de klanten en kunnen hier ook producten op aanpassen.

Schuttingen

Van kant en klare schutting delen maken wij in principe geen gebruik. Timmeren doen we zelf en ter plekke, dit heeft gewoon heel veel voordelen en een veel mooier en degelijker product. We plaatsen liefst dikke hardhouten palen of combipalen van zachter hout met een hardere onderzijde voor in de grond. Tegen de palen een dragende latten constructie met vaak ook een harder deel in de grond voor kantopsluiting en stabilisatie. Op deze latten constructie kunnen we verschillende houtsoorten en maten aanbrengen. Dichte constructies of heel vaak met tussenafstand waardoor beplanting sierlijk tussen de planken door kan groeien. De schuttingen kunnen optioneel ook worden verhoogd met een bovenlat of regel om een extra leuk effect mee te geven voor klimplanten. Hiermee wordt uw tuin visueel natuurlijk ook wat meer besloten en prive.

Vlonders en constructies

Wij maken veel watertuinen ( ook type Henk Weijers waar wij veel ervaring hebben opgedaan ) met grote waterpartijen, vlonders en looppaden. Dit kan van hardhout maar ook gebruiken wij veel metalen looproosters, voordelen duurzaam en wordt niet glad en een industriƫle look in uw tuin.

Verhoogde bakken met een zitrand zijn mooie elementen om te zien in de tuin. Hoogte verschillen maken een tuin uitdagender en speelser. Daarnaast maakt een border op hoogte het tuinieren voor ouderen wat makkelijker en lichter.

Wij werken adviserend door heel Nederland, maar uitvoerend voornamelijk in Noord-Holland:  Haarlem, Overveen, Bloemendaal, Aerdenhout, Heemstede, Bennebroek, Lisse, Hillegom, Bentveld, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Zandvoort, Velsen, Spaarndam, Haarlemmerliede, Haarlemmermeer, Halfweg-Zwanenburg, Hoofddorp, Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Heiloo en Bergen