Wij verzorgen bomen van wortel tot kroon: Groeiplaatsinrichting en -verbetering, planten, verplanten, begeleidingssnoei, kroonverzorging, onderhoud van veterane bomen. Werkzaamheden in de bomen worden uitgevoerd d.m.v. klimwerk, hoogwerker en diverse veilige afvangtechnieken. 

Daarnaast adviseren wij over boomgerelateerde vraagstukken op het gebied van bodemkunde, leefomgeving en boomziektes. Hierbij horen ook boomveiligheidscontroles (VTA) en rapportages, groentoetsen en boomeffectanalyses.

Groeiplaatsinrichting  en verbetering

Bomen groeien het beste in een natuurlijke omgeving met een humusrijke niet verdichte grond waarin vocht en zuurstof voldoende aanwezig zijn. Uiteraard heeft elke boomsoort zo zijn specifieke voorkeuren waarin wij u kunnen adviseren.

Vaak staan bomen niet in de ideale situatie vaak laten zij symptomen zien waaruit dit afgeleid kan worden. Soms te bepalen door middel van simpele waarneming of anders door een uitgebreidere inspectie en onderzoek. Door het uitvoeren van een groeiplaatsonderzoek, bodem en/of bladonderzoek kan worden afgeleid waar het aan licht. Hierop kunnen wij een advies en actieplan voor u opstellen. 

Ook bij de inrichting van nieuwe groeiplaatsen of bij het maken van constructies kunnen wij u van dienst zijn. Er zijn verschillende substraten en technische oplossingen in de markt om bomen die omstandigheden te geven waardoor ze beter floreren. 

Huidige groeiplaatsen kunnen vaak ook verbetering gebruiken, vaak al heel simpel door het aanbrengen van een laag organisch materiaal. Ook bij het maken van constructies in groeiplaatsen kan b.v. door gebruik van druk verdelende materialen verdichting van de ondergrond sterk verminderd worden.

Goed plantmateriaal en een goed ingerichte groeiplaats zijn waardevolle  investeringen! 

Verschillende snoeitechnieken

Door verschillende snoeitechnieken begeleiden wij grote bomen van de tijdelijke kroon naar een mooie regelmatig gevormde boom. Hiervoor beheersen wij klim- en afhangtechnieken. Indien nodig wordt een hoogwerker ingezet.

Elke levensfase van een boom vraagt een eigen snoeitechniek, te weten:

  • Begeleidingssnoei;
  • onderhoudssnoei;
  • krooncorrectie; 
  • snoeien van oude monumentale bomen;
  • snoeien van leibomen en vormbomen, jaarlijks vanwege vormbehoud.

Op basis van kennis en ervaring bepalen wij wat nodig is voor het snoeien van de bomen. Dit gebeurt uiteraard in overleg met de eigenaar en/of opdrachtgever. Vaak gaat hier een visuele (VTA) inspectie en adviesgesprek aan vooraf met een rapportage.

Verwijderen van bomen en struiken

Dit is een niet te onderschatten werkzaamheid.

Voor het veilig afbreken van een boom gebruiken wij verschillende mogelijkheden:

  • Hoogwerker, eventueel in combinatie met een telekraan; 
  • klim- en afvangwerk, eventueel in combinatie met een telekraan.

Het takafval kan worden versnipperd, geheel afgevoerd of deels bewaard worden voor haardhout. In dien gewenst wordt het hout gekloofd en bouwen wij een houtopslag.

Vaak is er sprake van een herplant plicht. Hiervoor kunt u bij ons terecht voor advies en uitvoering van de nieuwe aanplant.

Verwijderen van stronken

Een stronkenfrees of stobbefrees schaaft de boomstronk af. Wij hebben op dit moment twee verschillende frezen in bedrijf: Een kleine frees met een freesdiepte van ca. 25-30 cm en een aanbouwfrees voor op de kraan met een freesdiepte van maximaal 1,5 meter. De kleine frees heeft een doorgang nodig van 80 cm breed, weegt 400 kg, wordt elektrisch gereden en heeft 27 pk benzinemotor voor het freeswerk. De aanbouwfrees gaat altijd in overleg en wordt bediend door een ervaringsdeskundige.

Kloven van hout

Wij kloven hout met een hydraulische kloofmachine aangedreven door een benzinemotor (geen doorslaande stoppen) en dus overal te gebruiken, met een 10 tons kloofkracht. De klover heeft meerdere standen. Waaronder staand met een platte voet op de grond voor zware blokken, zodat deze niet op de machine getild hoeven worden. 

De machine is goed te verrijden door ruw terrein dankzij een rupsonderstel. Hierdoor kunnen de blokken op de plek van verwijdering al gekloofd worden. Indien gewenst maken wij een houtopslag voor u.

Verwijderen groen afval

Wij kunnen ook kleiner groen verwijderen, zoals hagen, heesters en coniferen, omdat we beschikken over verschillende maten graafmachines, een versnipperaar en een vrachtwagen.

(Ver)Planten 

Het planten en verplanten bereiden we goed voor: Onderzoek en advies, oog voor specifieke grondsoorten en verbeteringen, de juiste maat plantgat, verankering en speciale toevoegingen afgestemd op de beplanting voor een goed groeiresultaat de komende jaren. 

Ook het monitoren, geven van water en indien noodzakelijk ingrijpen door middel van                                                                                                        anti-verdampingsmiddelen of snoei is zeer                                                                                                              belangrijk! 

Lei- en vormbomen

Planten en onderhouden van lei- en vormbomen is een specialiteit van ons. Met lei- en vormbomen kunt u fantastische elementen aanbrengen in een tuin, u kunt hiermee privacy creƫren of zorgen voor schaduwwerking. Bij het plaatsen van lei- en vormbomen kan een leiconstructie nodig zijn of een andere vorm van ondersteuning. Laat ons u eens informeren hierover.

Wij werken adviserend door heel Nederland, maar uitvoerend voornamelijk in Noord-Holland:  Haarlem, Overveen, Bloemendaal, Aerdenhout, Heemstede, Bennebroek, Lisse, Hillegom, Bentveld, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Zandvoort, Velsen, Spaarndam, Haarlemmerliede, Haarlemmermeer, Halfweg-Zwanenburg, Hoofddorp, Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Heiloo en Bergen